Her er opskriften på en rigtig hindbær/chokoladebombe, som er dejlig saftig og med masser af smag.
Ingredienser til kagen
250 g hvedemel
200 g rørsukker
75 g kakao
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniliepulver
1 tsk salt
100 valnødder, grofthakket
220 ml rapsolie
250 g hindbær (frost, men optøet)
100 ml. vand
Ingredienser til hindbærcremen
100 g. plante margarine
50 g. hindbær (frost, men optøet)
flormelis
Pynt:
Smeltet mørkchokolade og friske hindbær
Fremgangsmåde
Ovnene tændes på 200 grader.
De tørre ingredienser blandes godt sammen inkl. valnødderne . Hindbær, olie og vand blandes i, og der røres grundigt. Hvis dejen virker for tør, kan der tilsætte lidt mere vand. Dejen hældes i en springform, som er smurt og drysset med lidt mel. Bages i ovnene i ca. 30 min. Test altid løbende med en strikkepind, træpind eller hvad der fungerer for dig, om kagen er færdig. Pas på den ikke bliver for tør.
Kagen tages ud af ovnene og stilles til afkøling. Imellemtiden kan hindbærcremen laves.
Margarinen køres blød i røremaskinen. Når margarinen er helt blød tilsættes hindbær og der røres i ca. 1 min, så det er godt blandet sammen. Derefter tilsætte flormelis - prøv med lidt af gangen, til du synes, du har den rigtige konsistens. Lad flormelisen blive rørt godt ind i cremen inden der tilsættes mere. Cremen skal være blød og luftig.
Når kagen er kold, tages den ud af formen, og sættes på et fint fad. Hindbærcremen smøres på toppen, og det smeltede chokolade smøres ovenpå igen. Det kan både smøres eller hældes på med et fint mønster, som vist på billedet.
Til sidst pyntes med friske hindbær.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar